Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 1
SPIS TREŚCI
Ocena przydatności technologii wysokociśnieniowej do konserwowania mięsa. Studium przypadku
Rostocki A. J., Ptasznik S., Makała H., Tarakowski R.
Rozdział 1
Wpływ bakterii Lactobacillus plantarum oraz Lactobacillus rhamnosus na wyniki produkcyjne i parametry rzeźne kurcząt brojlerów. Cz. I
Kupryś-Caruk M., Chabłowska B., Kotyrba D
Rozdział 2
Skropliny z produkcji koncentratu pomidorowego jako źródło związków zapachowych
Markowska J., Kalemba D., Polak E.
Rozdział 3
Bezpieczeństwo żywności w Unii Europejskiej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Makała H.
Rozdział 4
Metody wstępnej obróbki biomasy lignocelulozowej przeznaczonej do produkcji biogazu
Kupryś-Caruk M.
Rozdział 5
Informacje dla autorów
Rozdział 6
Redakcja
Rozdział 7