tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum

PNiTPRS 2018 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Wpływ rodzaju zastosowanej wody do ekstrakcji herbatki ziołowej z szyszek chmielu (Lupuli strobili) na zawartość związków biologicznie aktywnychKałwa K.,...

czytaj dalej

PNiTPRS 2018 nr 2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 2   SPIS TREŚCI   Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne m. longissimus dorsi i m. quadriceps femoris z dzikaGil M., Rudy M., Duma-Kocan P.Rozdział I   Zmiany...

czytaj dalej

PNiTPRS 2017 nr 4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 72 nr 4. W numerze: Wpływ metody obróbki cieplnej na zawartość podstawowych składników chemicznych w wybranych mięśniach wieprzowych; Wpływ wilgotności mieszanek na właściwości i teksturę eksrudatów kukurydzianych wzbogaconych w wytłoki lniane; Badania przechowalnicze liofilizatów szczepów bakterii fermentacji mlekowej stosowanych w produkcji biopreparatów do kiszenia pasz i probiotyków dla zwierząt. Część 2.

czytaj dalej

PNiTPRS 2018 nr 1

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 1. W numerze m.in: 1. Ocena przydatności technologii wysokociśnieniowej do konserwowania mięsa. Studium przypadku; 2. Wpływ bakterii Lactobacillus plantarum oraz Lactobacillus rhamnosus na wyniki produkcyjne i parametry rzeźne kurcząt brojlerów. Cz. I; 3. Skropliny z produkcji koncentratu pomidorowego jako źródło związków zapachowych; 4. Bezpieczeństwo żywności w Unii Europejskiej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych

czytaj dalej