Archiwum wpisów:
Assistant (post-doc) position – OPUS 20
Assistant (post-doc) position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology - State Research Institute Rakowiecka str. 36, 02-532 Warsaw, Poland We are looking for enthusiastic and skilled candidates for an assistant/post-doc...
Stypendium dla Pana Zhe Chen – gratulacje!
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. W. Dąbrowskiego-PIB informuje, że w wyniku konkursu na stypendium naukowe w projekcie NCN OPUS 16 pt: Nowe pochodne roślinnych kwasów karboksylowych jako aktywne składniki biopreparatów bezpiecznych dla...
Nawiązaliśmy współpracę z Uniwersytetem Stambulskim w ramach projektu MIRRI
W zeszłym tygodniu, przedstawicielki IBPRS-PIB – dr inż. Joanna Bucka Kolendo (Zakład Mikrobiologii) oraz mgr Agata Wierzbińska (Dział Koordynacji Badań, Informacji Naukowej i Marketingu) odbyły spotkania na Istanbul University w ramach realizacji projektu IS_MIRRI21...
Mgr Nikola Śmigielska oraz dr inż. Łukasz Woźniak – stypendystami The European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme
Miło nam poinformować, że w ramach współpracy z EFSA dwoje naukowców z IBPRS-PIB zostało stypendystami tegorocznej edycji The European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme. Odbędą oni 12-miesięczny staż na europejskich uczelniach będących organizacjami...
Konferencja Zbożowa 2023 – zaproszenie
Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie Zaprasza do udziału w 41. Konferencji przetwórstwa zbóż i piekarstwaorganizowanej w dniach 5 - 6 października 2023 roku...
Dr hab. Marcin Bryła, prof. IBPRS-PIB, na konferencji „The Mycotoxins and Phycotoxins” – Easton, MA.
W dniach 18-23 czerwca 2023 r. w Easton (MA, USA) odbyła się międzynarodowa konferencja pt. „The Mycotoxins and Phycotoxins” organizowana cyklicznie przez Gordon Research Conference. Jest to wiodąca, cykliczna międzynarodowa konferencja naukowa koncentrująca się na...
Dr Amin Mousavi Khaneghah w gronie ekspertów międzynarodowych ekspertów naukowych ONZ (FAO) i Światowej Organizacji Zdrowia (WHO)
Z przyjemnością informujemy, że dr Amin Mousavi Khaneghah z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych, IBPRS-PIB dołączył do grona międzynarodowych ekspertów naukowych Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Światowej...
Staż dr inż. Justyny Szczepańskiej na Uniwersytecie w Udine, Włochy
W ubiegłym roku dr inż. Justyna Szczepańska została laureatką prestiżowego konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dla najzdolniejszych naukowców z całej Polski przed 30 rokiem życia. Każdego roku na 100 laureatów FNP przyznaje jedno dodatkowe stypendium...
Stypendium dla studenta / doktoranta
Name of the Institute: Institute of Biotechnology of the Agricultural and Food Industry National Research Institute - Warsaw Job Title: Scholarship/Ph.D. student Requirements for candidates: Master's degree or its equivalent in such fields as food technology, biology,...
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods z Impact Factor 4 (Q2)!
Miło nam zakomunikować, że czasopismo Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, którego redaktorem naczelnym jest dr hab. inż. Amin Mousavi Khaneghah, a redaktorem pomocniczym dr hab. inż. Krystian Marszałek z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i...
Bezpieczeństwo żywności w Polsce: spotkanie delegacji GIS oraz EFSA w IBPRS-PIB
W dniu 27 czerwca 2023 r. w IBPRS-PIB odbyło się spotkanie poświęcone omówieniu roli i zadań Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności – EFSA oraz możliwości i korzyści wynikających ze współpracy pomiędzy Instytutem a Urzędem. Spotkanie zorganizowane dla...
Spotkanie zamykające projekt IS_MIRRI21
Kończy się realizowany w IBPRS-PIB projekt unijny pt. ‘Implementation and Sustainability of Microbial Resource Research Infrastructure for 21st Century IS_MIRRI21’ (Wdrożenie i zrównoważony rozwój infrastruktury badawczej zasobów mikroorganizmów na miarę XXI wieku)....
Praca – Kierownik ZO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: Kierownika Zakładu Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
Podsumowanie XXIX Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych”
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych” odbyła się w dniach 15 – 16 czerwca 2023 roku w ośrodku konferencyjnym Biznes i Wypoczynek w Falentach k. Warszawy. Organizatorem Konferencji był IBPRS-PIB (Zakład Technologii Mięsa i...
Praca – pomoc laboratoryjna w ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości...
Praca – laborant w ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko LABORANT Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym: przyjmowanie oraz...
3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT
3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT -„The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed animals” W dniach 29-30 maja, w Porto odbyło się Trzecie Walne Zgromadzenie z udziałem uczestników...
Wybieraj bezpieczną żywność – III edycja kampanii EFSA
#EUChooseSafeFood startuje ponownie z większą liczbą krajów na pokładzie! Sukces kampanii #EUChooseSafeFood w ostatnich dwóch latach sprawił, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) i jego partnerzy w poszczególnych państwach członkowskich UE...
IBPRS-PIB na Kongresie „Nauka dla Społeczeństwa”
Od 3 do 5 czerwca Politechnika Warszawska gościła przedstawicieli jednostek naukowych i ośrodków edukacyjnych z całej Polski. Celem Kongresu było przedstawienie osiągnięć polskiej nauki w kontekście rozwoju społecznego i poprawy jakości życia oraz bezpieczeństwa...
Krajowe Dni Pola 2023
W dniach 3-5 czerwca w Sielinku w województwie wielkopolskim odbyły się Krajowe Dni Pola 2023. Organizatorem wydarzenia był Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu. Krajowe Dni Pola to święto polskiego rolnictwa, które co roku przyciąga tłumy osób...
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz
W dniu 25.05.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty...
Wyniki 55. KONKURSU – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym 2023
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zorganizował po raz pięćdziesiąty piąty pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi KONKURS pod tytułem...
Ocena cech reologicznych ciasta za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim wraz z interpretacją uzyskiwanych wyników badań
Francuskie Konsorcjum Techniki Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „FRACOP” Sp. z o.o.i Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zapraszają na: Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciastaza pomocą metod badawczych powszechnie...
54. Dni Przemysłu Mięsnego
54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego" odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro w dniu 18 maja 2023 r. PROGRAM: SALA B: 9:00 – 10.15 — Rejestracja uczestników 10:00 — Powitanie uczestników i otwarcie...
Relacja — Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
W dniach 28-29 marca 2023 r. w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zorganizowano coroczne szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań. Celem szkolenia było...
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH Olej rzepakowy – polskie złoto Falenty k. Warszawy, 15-16 czerwca, 2023r. organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego –...
EUROPEJSKIE FORUM ROLNICZE 2023
W dniach 22-23 marca w Jasionce k/ Rzeszowa odbyło się Europejskie Forum Rolnicze 2023. Podczas dwudniowego wydarzenia zorganizowany został szereg paneli dyskusyjnych, podczas których poruszono kwestie przyszłości oraz wyzwań jakie stoją przez europejskim rolnictwem....
Wykład Noblisty Sir Petera J. Ratcliffe’a
Wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a “Molecular insights into the sensing of oxygen” 17 marca 2023 r. godz. 15:30 Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie serdecznie zaprasza na wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a, laureata Nagrody Nobla 2019 w...
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej
Uprzejmie zawiadamiamy, że w dniu 8 marca 2023 r. o godz. 11.30 w sali nr 57, SGGW w Warszawie odbędzie siępubliczna obrona rozprawy doktorskiej na stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia mgr inż. Agnieszki Stelmaszczyk-Kusz nt.:...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
SZKOLENIE W ZAKRESIE METODYKI OZNACZANIA WYBRANYCH WYRÓŻNIKÓW JAKOŚCIOWYCH ZIARNA I MĄKIORAZ INTERPRETACJI UZYSKIWANYCH WYNIKÓW BADAŃ data: 28-29 marca 2023 r. Szanowni Państwo, Zapraszamy do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników...
Spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
W dniu 8 lutego 2023 r. w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce. Podczas spotkania m.in. poruszono temat związany z programem wyjazdowym US Agricultural and Trade Safety, zagadnienia związane z...
Nauka-Praktyce: Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR
W dniach 13 i 14 lutego w IBPRS-PIB w Warszawie odbyło się szkolenie pt. Nauka-Praktyce. Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR - dyskusja w obiektach Instytutu w Warszawie W pierwszym dniu program przedstawiał się następująco:...
OGŁOSZENIE O OBRONIE
W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Gratulacje dla prof. Krystiana Marszałka!
Miło nam poinformować, że dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS, został powołany do składu Rady Narodowego Centrum Nauki. Rada Narodowego Centrum Nauki jest kluczowym organem Centrum. Określa dyscypliny naukowe i grupy dyscyplin w ramach których są ogłaszane i...
Spotkanie Pożniwne – aktualna sytuacja na rynku ziarna zbóż w Polsce
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczegow dniu 15 grudnia 2022 roku zorganizował Spotkanie Pożniwnedotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Reprezentantka IBPRS-PIB beneficjentką programu International Visitors Leadership Program „U.S. Agricultural Trade and Food Safety – a multi regional Project”
W dniach 5-26 listopada 2022 r. dr inż. Anna Szafrańska z Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa uczestniczyła w programie wyjazdowym International Visitors Leadership Program „U.S. Agricultural Trade and Food Safety – a multi regional Project”. Do udziału w programie...
Prezentacja Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego-PIB na konferencji w ramach VII Forum Wiedzy i Innowacji w Rolnictwie
W dniach 24-25 listopada br., w ramach VII Forum Wiedzy i Innowacji w Rolnictwie,odbyła się konferencja pt „Najciekawsze innowacyjne rozwiązania w rolnictwie” Podczas tego wydarzenia pracownicy naukowi Zakładu Jakości Żywności Instytutu Biotechnologii Przemysłu...
Staż dr inż. Justyny Szczepańskiej na Uniwersytecie w Salerno
W dniach 14-28 listopada br., dr inż. Justyna Szczepańska z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB odbyła dwutygodniowy staż w University of Salerno, podczas którego przeprowadziła część analiz badawczych w ramach realizowanego przez nią...
12 Forum Rozwoju Mazowsza
Serdecznie zapraszamy w dniach 6-7 grudnia 2022 r. do Centrum Konferencyjnego Legia Warszawa, ul. Łazienkowska 3, na 12. Forum Rozwoju Mazowsza! Jest to najważniejsze wydarzenie poświęcone funduszom europejskim w regionie.Tegoroczna edycja będzie doskonałą okazją do...
Prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel, Dyrektor IBPRS-PIB wybrany Przewodniczącym Rady do spraw Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji
Z przyjemnością zawiadamiamy, że prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel, Dyrektor IBPRS-PIBzostał wybrany Przewodniczącym Rady do spraw Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji powołanej w dniu 22 listopada br. przez Prezydenta RP Andrzeja Dudę. To dziewiąta rada...
Spotkanie pożniwne 2022
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego Zaprasza do udziału w Spotkaniu Pożniwnymdotyczącym aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Podsumowanie XXVIII Konferencji Naukowej „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych”
XXVIII Konferencja Naukowa „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych” odbyła się w dniu 29 września 2022 roku w siedzibie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowym Instytucie Badawczym w Warszawie (IBPRS-PIB)....
XXVIII Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
Komunikat nr 2 XXVIII Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH Warszawa, 29 września, 2022 r. organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa...
Publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej
W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny...
IBPRS-PIB na XXXI Krajowej Wystawie Rolniczej. Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie w Częstochowie.
„Plon niesiemy, plon, Panu Bogu w Dom”. W sobotę, 3 września rozpoczęła się Krajowa Wystawa Rolnicza, która tradycyjnie towarzyszy Ogólnopolskim Dożynkom Jasnogórskim. W dwudniowej imprezie wystawienniczej wzięli udział wystawcy z całej Polski. Atrakcję stanowiły...
Dr. Mohsen Gavahian z Tajwanu w IBPRS-PIB!
autor: Mohsen Gavahian, Ph.D.Assistant Professor, National Pingtung University of Science and Technology,Neipu, Pingtung County, Taiwan Ogrzewanie omowe jako nowa technologia dla zrównoważonego przetwarzania żywności – to tytuł wystąpienia dr Mohsena Gavahiana,...
Konkurs na Doktoranta
UWAGA: Ogłaszamy konkurs na Doktoranta w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD” w ramach projektu „Doktorat wdrożeniowy VI edycja” Temat: „Opracowanie narzędzi bioinformatycznych wspomagających nowoczesne metody selekcji odmian zbóż lepiej dostosowanych do stresów...
AgroBioTech zaprasza na studia doktoranckie
W naszej Szkole Doktorskiej trwa rekrutacja na rok akademicki 2022-23. Harmonogram rekrutacji w roku akademickim 2022-23: [ pobierz plik .pdf ] Polecamy zapoznanie się z propozycjami tematów konkursowych planowanych do realizacji w poszczególnych Instytutach: [...
Praca – TECHNOLOG w Zakładzie Mikrobiologii
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – Państwowy Instytut Badawczy Pracownia Biotechnologii i Inżynierii Molekularnej w Zakładzie Mikrobiologii poszukuje osoby na stanowisko TECHNOLOG Miejsce pracy: Pracownia Biotechnologii i Inżynierii Molekularnej w...
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w...
Uwaga Konkurs: Innowator Mazowsza 2022!
TYLKO do 16 sierpnia 2022 r. trwa nabór zgłoszeń do tegorocznej edycji Konkursu Innowator Mazowsza. Zgłaszać można się w jednej spośród dwóch kategorii: Innowacyjna Firma lub Innowacyjny Naukowiec. Łączna pula nagród wynosi aż 113 000 zł, a w każdej z kategorii...
Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient
Waldemar Priebe, Ph.D. Professor Experimental Therapeutics - Unit 1950 The University of Texas MD Anderson Cancer Center Zapraszamy na wykład: 26 lipca 2022, godz. 10:00 Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient Dr. Priebe’s research merges...
Kondolencje – zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 9 lipca 2022 roku zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski w latach 1992-2012 Dyrektor IBPRS-PIB Rodzinie i Bliskim wyrazy współczucia składają Dyrektor, Rada Naukowa i pracownicy Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego...
Krajowe Dni Pola 2022 – podsumowanie
MODR Warszawa: [ link ]Polskie pola w rękach młodych rolników - Krajowe Dni Pola 2022 Miło nam poinformować, że po raz kolejny IBPRS-PIB uczestniczył w obchodach Krajowych Dni Pola. Tegoroczna edycja wydarzenia – której gospodarzem był Mazowiecki Ośrodek Doradztwa...
Kronika 53 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – podsumowanie
W dniach 26-27 maja 2022 r. w Zegrzu, k. Warszawy odbyła się XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Przetwory owocowe, warzywne i grzybowe – dla zdrowia i zrównoważonego rozwoju”. Organizatorem konferencji był Zakład...
Udział przedstawiciela IBPRS-PIB w misji gospodarczej towarzyszącej wizycie Prezydenta RP w Egipcie
W dniach 29-31 maja br. odbyła się misja gospodarcza towarzysząca wizycie Prezydenta RP w Egipcie połączona z Poland-Egipt New Tech Forum w Kairze. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Polską Agencję Inwestycji i Handlu oraz Krajową Izbę Gospodarczą.Poland-Egipt New...
Mgr inż. Justyna Szczepańska laureatką konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Miło nam poinformować, że mgr inż. Justyna Szczepańska z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB została laureatką prestiżowego konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dla najzdolniejszych naukowców przed 30. rokiem życia z całej...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
do pobrania: Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań. Termin szkolenia: 1-2 czerwca 2022 r. Forma...
Taste Receptors: Past and Present (Receptory smaku: dawniej i dziś)
prof. Danielle ReedMonell Chemical Senses CenterFiladelfia, USAZapraszamy na wykład: 3 czerwca 2022, godz. 13:00Geny receptorów smaku kodujące białka, które reagują na gorzkie i słodkie cząsteczki, zostały odkryte dwadzieścia lat temu i poznaliśmy wiele aspektów ich...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie ma zaszczyt zaprosić Przedstawicieli Nauki oraz Przedstawicieli Przemysłu na XIII...
Praca – Adiunkt w ZMT-W
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: ADIUNKTA Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego...






























































