Archiwum wpisów:
EUROPEJSKIE FORUM ROLNICZE 2023
W dniach 22-23 marca w Jasionce k/ Rzeszowa odbyło się Europejskie Forum Rolnicze 2023. Podczas dwudniowego wydarzenia zorganizowany został szereg paneli dyskusyjnych, podczas których poruszono kwestie przyszłości oraz wyzwań jakie stoją przez europejskim rolnictwem....
Wykład Noblisty Sir Petera J. Ratcliffe’a
Wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a “Molecular insights into the sensing of oxygen” 17 marca 2023 r. godz. 15:30 Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie serdecznie zaprasza na wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a, laureata Nagrody Nobla 2019 w...
Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej
Uprzejmie zawiadamiamy, że w dniu 8 marca 2023 r. o godz. 11.30 w sali nr 57, SGGW w Warszawie odbędzie siępubliczna obrona rozprawy doktorskiej na stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia mgr inż. Agnieszki Stelmaszczyk-Kusz nt.:...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
SZKOLENIE W ZAKRESIE METODYKI OZNACZANIA WYBRANYCH WYRÓŻNIKÓW JAKOŚCIOWYCH ZIARNA I MĄKIORAZ INTERPRETACJI UZYSKIWANYCH WYNIKÓW BADAŃ data: 28-29 marca 2023 r. Szanowni Państwo, Zapraszamy do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników...
Spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
W dniu 8 lutego 2023 r. w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ambasady USA w Polsce. Podczas spotkania m.in. poruszono temat związany z programem wyjazdowym US Agricultural and Trade Safety, zagadnienia związane z...
Nauka-Praktyce: Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR
W dniach 13 i 14 lutego w IBPRS-PIB w Warszawie odbyło się szkolenie pt. Nauka-Praktyce. Wymiana wiedzy i doświadczeń wdrożeniowych pracowników IBPRS i Doradców ODR - dyskusja w obiektach Instytutu w Warszawie W pierwszym dniu program przedstawiał się następująco:...
OGŁOSZENIE O OBRONIE
W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin
55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...
Gratulacje dla prof. Krystiana Marszałka!
Miło nam poinformować, że dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS, został powołany do składu Rady Narodowego Centrum Nauki. Rada Narodowego Centrum Nauki jest kluczowym organem Centrum. Określa dyscypliny naukowe i grupy dyscyplin w ramach których są ogłaszane i...
Spotkanie Pożniwne – aktualna sytuacja na rynku ziarna zbóż w Polsce
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczegow dniu 15 grudnia 2022 roku zorganizował Spotkanie Pożniwnedotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Reprezentantka IBPRS-PIB beneficjentką programu International Visitors Leadership Program „U.S. Agricultural Trade and Food Safety – a multi regional Project”
W dniach 5-26 listopada 2022 r. dr inż. Anna Szafrańska z Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa uczestniczyła w programie wyjazdowym International Visitors Leadership Program „U.S. Agricultural Trade and Food Safety – a multi regional Project”. Do udziału w programie...
Prezentacja Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego-PIB na konferencji w ramach VII Forum Wiedzy i Innowacji w Rolnictwie
W dniach 24-25 listopada br., w ramach VII Forum Wiedzy i Innowacji w Rolnictwie,odbyła się konferencja pt „Najciekawsze innowacyjne rozwiązania w rolnictwie” Podczas tego wydarzenia pracownicy naukowi Zakładu Jakości Żywności Instytutu Biotechnologii Przemysłu...
Staż dr inż. Justyny Szczepańskiej na Uniwersytecie w Salerno
W dniach 14-28 listopada br., dr inż. Justyna Szczepańska z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB odbyła dwutygodniowy staż w University of Salerno, podczas którego przeprowadziła część analiz badawczych w ramach realizowanego przez nią...
12 Forum Rozwoju Mazowsza
Serdecznie zapraszamy w dniach 6-7 grudnia 2022 r. do Centrum Konferencyjnego Legia Warszawa, ul. Łazienkowska 3, na 12. Forum Rozwoju Mazowsza! Jest to najważniejsze wydarzenie poświęcone funduszom europejskim w regionie.Tegoroczna edycja będzie doskonałą okazją do...
Prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel, Dyrektor IBPRS-PIB wybrany Przewodniczącym Rady do spraw Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji
Z przyjemnością zawiadamiamy, że prof. dr hab. inż. Artur Hugo Świergiel, Dyrektor IBPRS-PIBzostał wybrany Przewodniczącym Rady do spraw Szkolnictwa Wyższego, Nauki i Innowacji powołanej w dniu 22 listopada br. przez Prezydenta RP Andrzeja Dudę. To dziewiąta rada...
Spotkanie pożniwne 2022
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego Zaprasza do udziału w Spotkaniu Pożniwnymdotyczącym aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Podsumowanie XXVIII Konferencji Naukowej „Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych”
XXVIII Konferencja Naukowa „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych” odbyła się w dniu 29 września 2022 roku w siedzibie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowym Instytucie Badawczym w Warszawie (IBPRS-PIB)....
XXVIII Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
Komunikat nr 2 XXVIII Konferencja Naukowa POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH Warszawa, 29 września, 2022 r. organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa...
Publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej
W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny...
IBPRS-PIB na XXXI Krajowej Wystawie Rolniczej. Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie w Częstochowie.
„Plon niesiemy, plon, Panu Bogu w Dom”. W sobotę, 3 września rozpoczęła się Krajowa Wystawa Rolnicza, która tradycyjnie towarzyszy Ogólnopolskim Dożynkom Jasnogórskim. W dwudniowej imprezie wystawienniczej wzięli udział wystawcy z całej Polski. Atrakcję stanowiły...
Dr. Mohsen Gavahian z Tajwanu w IBPRS-PIB!
autor: Mohsen Gavahian, Ph.D.Assistant Professor, National Pingtung University of Science and Technology,Neipu, Pingtung County, Taiwan Ogrzewanie omowe jako nowa technologia dla zrównoważonego przetwarzania żywności – to tytuł wystąpienia dr Mohsena Gavahiana,...
Konkurs na Doktoranta
UWAGA: Ogłaszamy konkurs na Doktoranta w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD” w ramach projektu „Doktorat wdrożeniowy VI edycja” Temat: „Opracowanie narzędzi bioinformatycznych wspomagających nowoczesne metody selekcji odmian zbóż lepiej dostosowanych do stresów...
AgroBioTech zaprasza na studia doktoranckie
W naszej Szkole Doktorskiej trwa rekrutacja na rok akademicki 2022-23. Harmonogram rekrutacji w roku akademickim 2022-23: [ pobierz plik .pdf ] Polecamy zapoznanie się z propozycjami tematów konkursowych planowanych do realizacji w poszczególnych Instytutach: [...
Praca – TECHNOLOG w Zakładzie Mikrobiologii
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – Państwowy Instytut Badawczy Pracownia Biotechnologii i Inżynierii Molekularnej w Zakładzie Mikrobiologii poszukuje osoby na stanowisko TECHNOLOG Miejsce pracy: Pracownia Biotechnologii i Inżynierii Molekularnej w...
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej
Ogłoszenie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Szczepańskiej W dniu 09.09.2022 roku o godz. 12:30 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w...
Uwaga Konkurs: Innowator Mazowsza 2022!
TYLKO do 16 sierpnia 2022 r. trwa nabór zgłoszeń do tegorocznej edycji Konkursu Innowator Mazowsza. Zgłaszać można się w jednej spośród dwóch kategorii: Innowacyjna Firma lub Innowacyjny Naukowiec. Łączna pula nagród wynosi aż 113 000 zł, a w każdej z kategorii...
Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient
Waldemar Priebe, Ph.D. Professor Experimental Therapeutics - Unit 1950 The University of Texas MD Anderson Cancer Center Zapraszamy na wykład: 26 lipca 2022, godz. 10:00 Drug Discovery in Academia: From Scientific Curiosity to the Patient Dr. Priebe’s research merges...
Kondolencje – zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 9 lipca 2022 roku zmarł Prof. dr hab. Roman Grzybowski w latach 1992-2012 Dyrektor IBPRS-PIB Rodzinie i Bliskim wyrazy współczucia składają Dyrektor, Rada Naukowa i pracownicy Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego...
Krajowe Dni Pola 2022 – podsumowanie
MODR Warszawa: [ link ]Polskie pola w rękach młodych rolników - Krajowe Dni Pola 2022 Miło nam poinformować, że po raz kolejny IBPRS-PIB uczestniczył w obchodach Krajowych Dni Pola. Tegoroczna edycja wydarzenia – której gospodarzem był Mazowiecki Ośrodek Doradztwa...
Kronika 53 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego i...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – podsumowanie
W dniach 26-27 maja 2022 r. w Zegrzu, k. Warszawy odbyła się XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Przetwory owocowe, warzywne i grzybowe – dla zdrowia i zrównoważonego rozwoju”. Organizatorem konferencji był Zakład...
Udział przedstawiciela IBPRS-PIB w misji gospodarczej towarzyszącej wizycie Prezydenta RP w Egipcie
W dniach 29-31 maja br. odbyła się misja gospodarcza towarzysząca wizycie Prezydenta RP w Egipcie połączona z Poland-Egipt New Tech Forum w Kairze. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Polską Agencję Inwestycji i Handlu oraz Krajową Izbę Gospodarczą.Poland-Egipt New...
Mgr inż. Justyna Szczepańska laureatką konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Miło nam poinformować, że mgr inż. Justyna Szczepańska z Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB została laureatką prestiżowego konkursu START 2022 Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dla najzdolniejszych naukowców przed 30. rokiem życia z całej...
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
do pobrania: Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza do udziału w szkoleniu w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań. Termin szkolenia: 1-2 czerwca 2022 r. Forma...
Taste Receptors: Past and Present (Receptory smaku: dawniej i dziś)
prof. Danielle ReedMonell Chemical Senses CenterFiladelfia, USAZapraszamy na wykład: 3 czerwca 2022, godz. 13:00Geny receptorów smaku kodujące białka, które reagują na gorzkie i słodkie cząsteczki, zostały odkryte dwadzieścia lat temu i poznaliśmy wiele aspektów ich...
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie ma zaszczyt zaprosić Przedstawicieli Nauki oraz Przedstawicieli Przemysłu na XIII...
Praca – Adiunkt w ZMT-W
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: ADIUNKTA Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego...
54. Konkurs „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2022 – oceny sensoryczne
W dniach 10-11 marca 2022 roku odbyły się oceny sensoryczne produktów mięsnych przeprowadzone w ramach 54. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2022 organizowanego przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...
Projekt NeoGIANT – zrównoważony proces ekstrakcji w skali przedwdrożeniowej
NeoGiANT to innowacyjny projekt, który oferuje nowe rozwiązania z wykorzystaniem naturalnych właściwości przeciwdrobnoustrojowych i przeciwutleniających ekstraktów z wytłoków winogron, będących bogatym źródłem fitozwiązków, w szczególności związków fenolowych, w celu...
Trwa nabór wniosków w programie IS_MIRRI21/MIRRI Transnational Access (TNA)
Program IS_MIRRI21/MIRRI Transnational Access (TNA) – promuje międzynarodową współpracę i mobilność naukowców w ramach ogólnoeuropejskiej infrastruktury badań. Do skorzystania w proponowanych w programie wysokiej jakości zasobów, usług mikrobiologicznych,...
Życzenia Świąteczne
Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w pełnym radości rodzinnym gronie oraz spełnienia marzeń w nadchodzącym Nowym Roku!
Opracowanie innowacyjnego urządzenia Mainbox (paczkomat dla żywności)
Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS-PIB ma zaszczyt przedstawić efekt prac badawczych w ramach projektu z Programu Operacyjnego Wielkopolski Regionalny System Operacyjny na lata 2014-2020,Działanie 1.2. Wzmocnienie potencjału innowacyjnego...
Zapraszamy na szkolenie on-line: „Jakość mrożonych owoców i przepisy regulujące ich produkcję”.
Zapraszam do udziału w bezpłatnym szkoleniu on-line: JAKOŚĆ MROŻONYCH OWOCÓW I PRZEPISY REGULUJĄCE ICH PRODUKCJĘ organizowanym w dniu 14 grudnia 2021 roku przez Zakład Technologii i Techniki ChłodnictwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof....
Post-doc position in IBPRS-PIB
For more information you can contact dr inż. Renata Choińska by e-mail: renata.choinska@ibprs.plPost-doc position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology – State Research InstituteRakowiecka st. 36, 02-532 Warsaw, Poland End date:...
WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych”
WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych 2030” Webinarium 1 | Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości Data:...
Spotkanie Pożniwne 2021
W dniu 16 listopada 2021 r.Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczego zorganizował Spotkanie Pożniwne dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...
Produkcja słodzonych przetworów owocowych w gospodarstwie rolnym
Zapraszamy rolników oraz pracowników jednostek doradztwa rolniczego do uczestnictwa w bezpłatnym szkoleniu on-line: Produkcja słodzonych przetworów owocowych w gospodarstwie rolnym które odbędzie się w dniu 7 grudnia 2021 r. Żywność produkowana w...
Dr Chrysoula Tassou i Dr Agapi Doulgeraki gościły w IBPRS. Thank you for coming!
Zakład Mikrobiologii IBPRS miał przyjemność gościć Dr Chrysoula Tassou i Dr Agapi Doulgeraki z Instytutu Technologii Produktów Rolnych (ITAP) Greckiej Organizacji Rolniczej DIMITRA, w ramach działań #TNA realizowanych w projekcie IS_MIRRI21 #MIRRI. Świetna okazja do...
Inauguracja Roku Akademickiego w Szkole Doktorskiej „Agrobiotech PhD”
ZAPROSZENIEna inaugurację roku akademickiego 2021/2022w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD” Dyrekcja i Rady Naukowe Instytutów Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie Instytutu...
Ogłoszenie RN IBPRS-PIB o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka
Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego instytutu Badawczego w Warszawie O publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Barbary Noszka Temat rozprawy: Zastosowanie wybranych...
Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy
Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD”poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowegow dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat: „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakteriiw powłokach biodegradowalnych w celu...
Ogłoszenie – kandydat na doktoranta w Szkole Doktorskiej „AgroBioTech PhD”
Warszawa, 20.08.2021 r. Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD” poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowego w dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat: „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakterii w powłokach...
Praca – pomoc laboratoryjna ZO
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym m.in.:...
Praca – pomoc laboratoryjna ZZ
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości przydzielonych...
Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!
Ogólnopolski konkurs filmowy „Świat się kręci wokół wsi” #SolidarnizRolnikami „Świat się kręci wokół wsi” i to dosłownie. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje amatorski konkurs filmowy skierowany do młodych, zdolnych mieszkańców terenów wiejskich. Wystarczy...
Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025
Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 Lila Nabiałek (DI) - przewodnicząca Elżbieta Bartosiak (ZF) Urszula Tamara Jasińska (ZO) Dorota Kosiewicz (ZMT) - pełnomocnik Elwira Lonycz (DA) Iwona Mateńko (DA) Ewa...
Harmonogram wyborów Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025
Warszawa, dn. 11.06.2021 r. Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 powołana Zarządzeniem Dyrektora IBPRS-PIB nr 15/2021 ogłasza harmonogram wyborów: 11.06.2021 - ogłoszenie harmonogramu wyborów 14.06.2021 -...
Projekt, w którym bierzemy udział, został zakwalifikowany do finansowania! Gratulacje!
Miło nam poinformować, że grant, w którym IBPRS-PIB bierze udział pt. “THE POWER OF GRAPE EXTRACTS AS ANTI-MICROBIALS” (Neo_GiANT), złożony w konkursie LC-GD-6-1-2020: “Testing and demonstrating systemic innovations in support of the Farm-to-Fork Strategy” in the EU...
Krajowe Dni Pola Minikowo 2021. Europejski Zielony Ład na polach w Polsce.
Strona wydarzenia: https://dnipola.kpodr.pl/ materiały do pobrania: plakat: [ pobierz .pdf ] informacja: [ pobierz .pdf ] Imprezy towarzysząceSerdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu: Krajowe Dni Pola – Minikowo 2021Europejski Zielony Ład na polach w...
Szkolenie: Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy informuje o organizacji dwudniowego szkolenia pt: „Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych” w dniach 10-11.06.2021r. w trybie...
Studia podyplomowe: Bezpieczeństwo produkcji żywności w małych zakładach przetwórczych
Oferta studiów podyplomowych IBPRS-PIB dla doradców ODR STUDIA PODYPLOMOWE „Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności w gospodarstwach rolniczych i małych zakładach przetwórczych” Uprzejmie informujemy, że IBPRS-PIB w Warszawie prowadzi aktualnie nabór na...
Praca – pracownik laboratorium w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu ul. Jubilerska 4 w Warszawie Laboratorium Badania Żywności w Pracowni Analiz Instrumentalnych zatrudni osobę na...
Projekt Inkubator Innowacyjności 4.0 – Zdobądź środki na dalsze prace badawczo-rozwojowe!
Projekt Inkubator Innowacyjności 4.0 — Zdobądź środki na dalsze prace badawczo-rozwojowe! Otwieramy „Konkurs na Grant”. W dniu 01.03.2021 roku Konsorcjum: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy...